Op deze pagina houden we je op de hoogte van de reizen die we maken naar Ethiopië ten behoeve van onze missie. Elke reis is weer vol verrassingen in dit land waar weinig wordt gepland maar onze doelgroep uitermate leergierig en dankbaar is.

Verslag seminars in april/mei 2019
Onze eerste actie bij onze bezoeken van Ethiopië is altijd bij de Ethiopische atletiekfederatie langsgaan om de laatste dingen m.b.t. de trainerscursus die we gaan geven af te stemmen. Bij dit bezoek bleek dat ze graag wilden dat we niet alleen onze geplande trainerscursus gaven, maar ook eentje aan de jeugdtrainers uit de verschillende regio’s die een dag voor de kampioenschappen die week samenkomen. Er wordt dan een jeugdtrainershandboek gepresenteerd waar een bijscholing van 2 dagen aan vast zit. Die dienen wij voor de helft in te vullen(!).  Op z’n Ethiopisch krijgen we dit dan pas te horen… Het doel van de handleiding en het congres is meer uniformiteit in training geven. Mooie doelgroep voor ons in het kader van ‘De jeugd heeft de toekomst’. Hiermee werd het dubbel productief bezoek…

Verslag seminar in oktober 2018
In ons derde bezoek aan Ethiopië zijn we naar Assela afgereisd. In deze plaats ligt een Youth Academy waar 300 atleten van hun 16e t/m 20e jaar verblijven om te ontwikkelen tot topatleet. We hebben het centrum bekeken, een training en maaltijd bijgewoond en een seminar aan de hardlooptrainers gegeven. Het seminar betrof blessurepreventie, voeding en video-analyse. De trainers hebben hun wens voor een vervolg uitgesproken waarbij we in een cursus van een aantal dagen meer verdieping kunnen geven en ook praktijkoefening kunnen doen. Dat staat voor komend jaar op het programma, zowel in Addis als in Assela.

Verslag seminar in april 2018
In dit 9daagse bezoek aan Ethiopië hebben we een seminar aan circa 100 hardlooptrainers gegeven, diverse hardlooptrainingen en de Ethiopische hardloopkampioenschappen bijgewoond. We hebben tevens een warme relatie met de hardloopwereld van Ethiopië opgebouwd waarbij ze ons nog sterker het gevoel hebben gegeven dat we ze kunnen helpen om hun kennisniveau te kunnen verbeteren. Zo hebben we inmiddels goede contacten opgedaan binnen diverse afdelingen binnen de Atletiekfederatie en onze band met diverse hardloopmanagements kunnen versterken.

Verslag oriëntatie-reis in november 2017 
In deze reis hebben we onderzocht of ons beeld juist was dat er veel armoede onder de subtoppers in Ethiopië heerst en er weinig kennis op hardloopgebied is. Dit beeld hebben we bevestigd gekregen in de gesprekken en workshops die we hebben gehad met mensen in de hardloopwereld. We hebben gesproken met toplopers en subtoppers, trainers, hardloopmanagers, een fysiotherapeut van (sub)toplopers, mensen van de atletiekfederatie en met hardloopicoon Haile Gebreselassie. Ook kwam daarbij naar voren dat in de Ethiopische hardloopwereld de wens is van meer kennis op hardloopgebied en dat ze zich ervan bewust zijn dat ze daarin achterlopen.