Voor een project in een land zo ver weg met een totaal andere cultuur is samenwerking met lokale partijen essentieel. Daarbij helpt het ons enorm dat een aantal van deze partijen tevens wat Nederlandse roots heeft. Met de volgende partijen werken we hierin samen.

Dutch Ethiopian Sport Talent Alliance (Desta)
Een samenwerkingsverband tussen Ethiopian Youth Sports Academy, Dires, HAN Universiteit, Windesheim universiteit, Topsport Gelderland, Bike4all en Respo International met als doel training en educatie in sporttalent ter ontwikkeling tot elite niveau.

Ethiopia Xperience
Een sociale organisatie gespecialiseerd in toeristische en maatschappelijke activiteiten gericht op de samenleving. Daarmee willen ze Ethiopia als bron van inspiratie naar de wereld presenteren en waarde voor zowel de lokale bevolking als de toerist creëren. 

Ethiopian Athletics Federation
De Ethiopische atletiekfederatie is onze communicatielink met de trainers. We hopen dit contact steeds verder te verdiepen, waarbij ze de wens hebben uitgesproken dat we de federatie op diverse vlakken kunnen helpen om het kennisniveau op een hoger niveau te krijgen.