Het bestuur van Stichting Running Aid bestaat uit (van rechts naar links):

Voorzitter Elma Sandee
Secretaris Vera Bak
Penningmeester Kathy Reinerie

 

Elma: “Het is zo bijzonder om je kennis te kunnen delen met mensen die tot de hardloop(sub)top van de wereld te behoren en te beseffen dat ze daarmee een grotere kans hebben het verschil te maken tussen armoede of een goed bestaan voor hun hele familie.

Vera: “Aangespoord door de kennismaking met een Ethiopische hardloper tijdens de clinic in mei, ben ik mee geweest in november 2017 naar Ethiopië. Buiten het feit dat Ethiopië een prachtig land is met een uiterst vriendelijke bevolking, was ik daar o.a. getuige van de gretigheid van de subtoppers naar de specifieke kennis van Ronald en Elma. Dé reden voor mij om mee te werken aan dit geweldige initiatief, de stichting Running Aid.

Kathy: “In 2017 heb ik een hele bijzondere reis mogen maken naar Ethiopië. We hebben veel contact gehad met de lokale bevolking en zelf kunnen ervaren wat voor een belangrijke functie sport heeft. Hardlopen is een manier om voor je gezin te kunnen zorgen, en als je echt goed bent zelfs voor het hele dorp. Voor atleten is het letterlijk van levensbelang een goede prestatie neer te zetten. Zij hebben het talent en RunningAid de kennis, een gouden combinatie.”